Martine Eisma, coach onderpresteren, faalangst en leren leren
“Angeline is een inspirerend en fijn persoon om mee te werken. Zij geeft ruimte aan anderen en voegt op prettige wijze haar eigen unieke inzichten toe. Angeline is altijd vrolijk, vernieuwend en zij geniet zichtbaar van onderwijs en kinderen. Haar humor,  creativiteit en intelligentie maken dat Angeline van elke situatie een leerzaam feestje weet te maken.”

 

Wie ben ik?

Aangenaam, ik ben Angeline Smits, creatieve onderwijsprofessional.

Na mijn studie aan de kunstacademie heb ik met veel passie in de tijdschriftenwereld gewerkt. Zo rond mijn 40e heb ik de overstap naar onderwijs gemaakt. Waarom? Omdat ik als moeder van drie jonge kinderen gefascineerd raakte. Ik ben als zij-instromer aan de slag gegaan, eerst als leerkracht, later als schoolleider. 

Na mijn opleiding als trainer heb ik me gespecialiseerd in communicatietrainingen en projectbegeleiding in zorg en onderwijs. 

Hoe werk ik?

Of je me nu vraagt voor een training of projectbegeleiding, de eerste stap is altijd een intake.
Daarna ga ik aan de slag met een aanpak op maat. Ik gebruik mijn gereedschapskist gevuld met kennis vanuit onderzoek, trainingsvaardigheden, waarderend organiseren, teamwork en oplossingsgericht werken. Daarnaast benut ik mijn ervaring uit het bedrijfsleven, vormgeving, media en communicatie. 


Nieuwsgierig geworden? Neem contact op voor al je vragen.  

Anderen over mij

Dave van Schie, psycholoog, trainer / vakdocent communicatieve vaardigheden Amstelacademie
“In de samenwerking met Angeline ervaar ik een warme, bevlogen persoonlijkheid. Een trainer die zich goed voorbereidt en vervolgens voor een echte ervaring zorgt met haar prachtige flaps en rake vragen.”

Peter Brinkman, HR adviseur
“Het is prettig om samen met Angeline te zoeken naar de juiste inhoud en opzet van een training. Angeline is onderzoekend, daadkrachtig en enthousiast. Haar trainingen krachtig en tot the point. Ze gelooft in het plezier van leren en ontwikkelen, ook voor zichzelf.”

Jules van Brecht, bestuurder, toezichthouder, auditeur
“Ik kan Angeline vol overtuiging aanbevelen als trainer en leidinggevende. Met alle aandacht voor het individu kan zij mensen enthousiast meenemen richting samen gekozen trainings- en teamdoelen.”

Marga Duijn, meerscholendirecteur Talent Primair 
“Angeline heeft in ons team een training gegeven over feedback & feedup. Dit deed ze door een goede afwisseling in: het zelf voordoen, de theorie kort samenvatten en oefenen met elkaar.  Wij leerden hoe onze tip (feedup) een colllega verder kan brengen in diens ontwikkeling. Dit vergroot de professionaliteit in het team. Angeline heeft door haar brede ervaring in het onderwijs en haar deskundigheid t.a.v. trainingen en workshops voor ons een afwisselende en leerzame dag verzorgd. Een aanrader voor alle collega’s in het onderwijs!”

Ellen de Kruijff, leerkracht en bovenbouw coördinator, Curtevenneschool
“Een workshop, geleid door Angeline, is ontspannen, leerzaam en creatief. Door middel van verschillende afwisselende werkvormen ondersteunt zij de theorie die zij wil overbrengen. Korte oefeningen en dialogen verduidelijken de groep waar het in de workshop om draait. Hierdoor is de sfeer ontspannen en veilig waardoor de groep tot mooie inzichten komt. De theorie wordt volgens een zorgvuldige opbouw gepresenteerd en afgewisseld met verduidelijkende schetsen en tekeningetjes.  Ik heb de training van Angeline als zeer tot the point en nuttig  ervaren.”

Annemieke Boor, Intern begeleider Talent Primair
“De trainingen van Angeline zijn gericht op het daadwerkelijk oefenen en doen. Ik heb mogen ervaren hoe je Feedback kunt geven die door een ander als positief en constructief wordt ervaren. De praktijksituaties die ze aandraagt zijn heel herkenbaar. Ze sluit goed aan bij wat er in de groep leeft. Het was mooi om te ervaren dat door feedback te geven, bestaande problemen ineens richting voor een oplossing gaven. Van mede intern begeleiders kwam dit ook terug in de evaluatie van de sessie.”

Ervaring

Onderwijs ( o.a. Talent Primair, de Rolfgroep, Amstelacademie, NCOI, Lukida Onderwijs, AMOS) 

 • Trainer, docent
 • Projectbegeleider
 • Locatiedirecteur
 • Initiator Interne Academie
 • Kunst / cultuur projectbegeleider
 • Bloggerscollectief Nivoz/ hetkind
 • Leerkracht

Media en beeld (Sanoma / VNU)

 • Beeld coördinator
 • Redacteur
 • Stylist, mode & wonen

Opleiding & training

 • Vakopleiding Train de trainer, De Galan School voor Training
 • Master Onderwijsinnovatie HCO / Bazalt
 • Onderwijskundig leiderschap HU (Centrum Theo Thijssen)
 • VVE, HGW, dyslexie, effectieve instructie, gedragsproblemen, Kanjertraining, filosofie, groepsdynamica, rekenproblemen
 • Zij-instroom PABO HU
 • Post HBO Journalistiek HU
 • Hogeschool voor de Kunsten, Gerrit Rietveld Academie


 

Martine Eisma, coach onderpresteren, faalangst en leren leren
“Angeline is een inspirerend en fijn persoon om mee te werken. Zij geeft ruimte aan anderen en voegt op prettige wijze haar eigen unieke inzichten toe. Angeline is altijd vrolijk, vernieuwend en zij geniet zichtbaar van onderwijs en kinderen. Haar humor,  creativiteit en intelligentie maken dat Angeline van elke situatie een leerzaam feestje weet te maken.”